Darien16's Blog

Just another WordPress.com weblog

4.Pohod na Žbevnicu


Dana (21.2.2010) odlučio sam ići sa Rovinježima na izlet na Žbevnicu.Od samog jutra vrijeme je bilo lijepo sunčano i vodič nam govori da je gore preko noći palo 20-30 cm snijega. Vozimo se preko Rovinja do benzinske kod Buzeta gdje stajemo da popijemo kavu,nakon manjeg odmora od vožnje krećemo prema željezničkoj postaji gdje počinje nas izlet na Žbevnicu.

Spremamo se i krećemo,penjemo se kamenom stazicom,ubrzo dolazimo do gore i otvara nam se pogled na bijelu Žbevnicu,snijeg je več počeo čim smo obavili prvi uspon,tu nam je kraća pauza dok svi ne dođu.Krećemo dalje i ubrzo dolazimo do sela, bijelog sela koj je zove Slum tu imamo kraću pauzu dok se grupa skupi i da malo slikamo. Ubrzo krećemo putem prema vrhu i dolazimo do kamenitog puta na kojem se treba paziti jer je sklisko zbog snijega,dolazimo do planinarskog doma gdje imamo pauzu 30 minuta.Krećemo dalje i odlučujemo da idemo po lakšem putu,dolazimo do vrha Žbevnice 1014 metara slikamo,udaramo pečate u dnevnike.

I krećemo nazad ali ne istim putem nego idemo do Trstenika gdje nas čeka bus,hodamo dosadnim makadamskim putem do ceste,nastavljamo preko ceste šumskim putem do Trstenika.Ušli smo u bus presvukli se i krećemo prema restoranu koji se zove Alba u Lupoglavu. Lijepa, topla maneštra pun pogodak poslje snijega.Ubrzo krećemo u bus i dolazim u Pulu gdje završava naš planinarski izlet.

Oglasi

Single Post Navigation

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: