Darien16's Blog

Just another WordPress.com weblog

5. Slovenski Snežnik


(27.2.2010) Nakon 3 dana dogovaranja odlučili smo osvojiti slovenski Snežnik koj je visok 1796 metar.Krenuli smo autom iz Pule u 7 ujutro .Zlatko, Boro i ja vozili smo se preko ipsilona do Rijeke i onda preko granice do Ilirske Bistrice.

Napokon smo stigli kod doma Svišćaki,tamo smo se spremili i krenuli na Snežnik. Snijega ko u priči,vrijeme prelijepo bez vjetra,oblaka i ugodnih -3.Hodamo šumskom stazom i markacija skoro da niti nema jer su pod snijegom,snijeg je bio odličan uopće ne propadamo lijepo je zaleđeno,nastavljamo hodati nas troje do prvog vidikovca koj daje pogled na alpe tu smo stali da slikamo i krećemo dalje.Slovenaca ko u priči svi na turno skijama prolaze pored nas.

Izlazimo iz šume i možemo jasno vidjeti vrh Snežnika i njegov dom samo par metara ispod vrha,nastavljamo dalje hodati i ja pitam Zlatka sta tu viri iz snijega svako toliko a on meni govori da je to klekovina nisam mogao vjerovati!!Bilo je vise od 1 i po metara snijega.

Nastavljamo dalje i dolazimo do završnog uspona tu smo odlučili da Boro i ja idemo težim usponom poprijeko a Zlatko po stazi,krećemo i prije nego šta smo krenuli znali smo da nećemo moći bez dereze tako da je vrijeme bilo da se zustavimo stavimo dereze izvadimo cepin i nastavimo sa usponom. Postje sve teže i teže padina je sada skroz zaleđena,stajemo svakih 10-15 koraka da uzmemo predah i nastavljmo dalje,ubrzo dolazimo na vrh i uživamo u pogledu. Vrijeme je perfektno pogledi pucaju na sve 4 strane svijeta Učku,alpe,Triglav,Hrvatski otoci…napravili smo par fotki i spustili se kod doma. Nažalost dom je bio zatvoren,tu smo pojeli sendvič popili vode/čaja/soka i odlučili se spustiti dolje,odluka je pala da ja i Boro opet idemo istim putem ali za dolje je bilo puno teže. Na pola padine mi Boro pokazuje kako da se zaustavim sa cepinom u slučaju pada.

Spustili smo se sa padine skinuli dereze i vratili cepin nazad na torbu spuštamo se istim putem ali pošto je bilo dosta toplo površinski led se malo otopio tako da smo propadali svako toliko do glave :).Dolazimo do planinarskog doma Svišćaki tu se odmaramo i jedemo,nakon jela krećemo prema autu presvlačimo se i krećemo za Pulu,odlučili smo ići preko Učke,stali smo na Poklonu i jasno se vidio Velebit,Platak,Risnjak,Snježnik.

Izlet je bio super uspješno osvojen moj prvi Slovenski vrh,šteta šta je izlet bio kratak 😦

Oglasi

Single Post Navigation

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: